Pàgines Relacionades

22 de desembre del 2011

El poble que no estimava als pressupostos

Hola companys,

Avui dia de la loteria, tot Espanya s'ha llevat amb la particular il·lusió d'aquesta data. El sol naixia resplendent des de l'est, el cel era blau i els ocellets piulaven melodies que recordaven als càntics de l'orfenat de Sant Ildefons. Els nous ministres del govern, també sobreeixien a les càmeres amb rialles i discursos esperançadors, abans de firmar la seva sentència de mort.

Tot era joia, tothom estava feliç. Tothom. Tothom excepte un petit poble de Catalunya, la Gàl·lia espanyola, si ho preferiu. Un poblet a on avui no ha sortit el sol, el cel estava ennuvolat i els ocells queien morts des dels cables de les torres elèctriques. I és que avui els habitants d'aquest municipi, Begues, estaven a la guait. El motiu; l'aprovació d'uns pressupostos polèmics.

Així doncs, ha arribat el moment del ple extraordinari. Davant de tota la expectació que això comporta, tots aquells qui han pogut s'han apropat a la Casa de la Vila, i d'altres, ho han seguit a través de la xara. El ple se celebraria a les 12. Es preveia un ple llarg i interessant. Molts ja havien procurat dinar abans per no perdre'n detall.

La notícia ha estat però que s'ajornava la diada dels pressupostos per un altre dia, per falta de consens. Això m'ha recordat a aquell president del Barça, Joan Gaspart, que organitzava rodes de premsa per dir que la setmana vinent hi hauria una roda de premsa...

En definitiva, l'entesa CiU i PP no ha acabat de fermentar i ara el iogurt ja passa de data de caducitat. Els motius del desacord i l'aplaçament de l'aprovació els sé de primera mà i us els explicaré, però és alt secret i no pot sortir de les vostres pantalles:

Es rumoreja que el govern del poble havia fet una despesa milionària en dècims de la loteria. Quan a mig matí, els números dels primers premis i de la grossa, no eren els que esperaven els regidors i l'alcaldia, ha aparegut el desconcert... Davant d'aquest problema tant gros, com explicarien que els diners reservats al centre cívic, s'havien invertit en comprar loteria..?

La solució l'han trobat 5 minuts abans del ple, les hipòtesis eren vàries:

  • Aplaçarem l'aprovació dels pressupostos i resarem perquè vingui una catàstrofe natural – deien els pessimistes-
  • Esperarem a que el dia 31 s'acabi el món- deien els escèptics-
  • Fins i tot, n'hi ha hagut un que deia confiar en el ressorgiment de l'esperit soviètic/americà de la guerra freda i que els míssils nuclears solucionin el problema..."
Amics meus, haurem de veure que passa, si es compleix alguna de les profecies, o que ERC i GdB donin suport al govern, o com a última opció que el PP rescati un dècim oblidat sota el coixí del llit...

L'únic pressupost que sabem de moment, és que els seus salaris continuen aprovats i blindats.

Aquí deixo el text, que amb una mica d'anàlisi humorística, però resumeix molt bé d'una forma crítica el tarannà del que ve essent la política per part de tots al nostre estimat poble, o potser toca dir a aquestes altures: al no estimat poble de Begues.

A.E.