Pàgines Relacionades

8 de març del 2012

Confessions d'un català emprenyat

Des de petit que m'ha apassionat el meu país. Sempre he sigut un romàntic, i segurament per això somiava amb un estat català. Ara sóc uns anys més gran. El romanticisme encara està en mi, però ara a part, sé que també existeix un independentisme racional.

Quina pena fa que els membres del TC siguin cuatre avis morts de gana que no s'ubiquen a l'any 2011, quina pena que fan els de Manos Limpias. Quina pena que em fa pertanyer legalment a aquest reducte de gent i d'òrgans jurídics putrefactes anclats en la història. El mateix passa amb el comité d'arbitres. El mateix es tradueix al món del futbol, si voleu veure-ho d'aquesta forma. Si fossim un estat independent estic segur de que seriem dels més avançats d'Europa.

Però això no és possible companys. Mentre aquí hem estat la CCAA que més ha contibuit al PIB, els nostres diners no s'han destinat aquí. D'altra banda, CCAA com Extremadura augmenta beques aquest any, Andalusia augmenta el seu pressupost tot i ser la comunitat amb més atur d'Espanya (i de la galaxia).

I aquí què companys? no en tenen prou en haver-nos encadennat en aquest model de solidaritat sinó que a més, per increïble que sembli, tres famílies, sí esteu llegint bé, TRES FAMÍLIES volen que la llengua a l'escola sigui l'espanyola i el cas arriba fins al Tribunal Suprem...

Després sortim 4 milions de persones a reclamar autonomia i fan com si res no passés...

I milions de motius més. Em queda el consol de somiar i imaginar-me com seria ara la meva vida i la de tots els catalans en un país propi. Intentar moderar el meu pensament independentista és impossible de fer-ho amb tot el que cada dia ens estan fent. I no és demagogia. No és populisme. És veritat.

6 comentaris:

  1. Albert, jo estic absolutament a favor de la teva tesi que hem aportat més diners del que ens tocava al conjunt de l'Estat, i per tant reclamo -exigeixo- condicions fiscals més positives pel meu país, que és Catalunya.

    Ara bé, no oblidem que ha passat quan se'ns han traspassat impostos: impost cedit a la Generalitat, impost que hem retallat o eliminat. Només durant el segon govern d'esquerres es va pujar el IRPF, si bé es va abaixar l'Impost de Successions.

    Per tant: és cert que ens deuen diners, però quan els recuperem els llencem a la paperera. O el que és el mateix: condonem el pagament a les classes més altes.

    No és només una qüestió de qui té els diners, sinó del model de país que tenim, que es tradueix en el sistema fiscal que disenyem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gerard, estic d'acord amb el que dius en l'aspecte de que necessitem condicions legals més positives per Catalunya i que ens deuen molts diners...

      D'altra banda, no crec que els diners que tenim els llencem a la basura, excepte en l'últim govern tripartit, a on es van malbaratar milions d'Euros en projectes i departaments, sota el meu parer, inútils o poc efectius. L'estat del benestar és un bon sistema, però recordar que perquè funcioni es necessiten calers. Les retallades eren necessaries, potser no tant brusques en salut i educació. Eren necessaries però es podien haver fet millor eliminant òrgans adminsitratius i tonterietes d'aquestes. Renovar i retallar en la diputació, consells comarcals, etc.

      El canvi legal que considero necessari per Catalunya, sota el meu parer, ha de ser la independència, per gestionar tots els nostres recursos i infraestructures com nosaltres volguem i no des de 600 KM distància, que no saben el que ens cal. Si això passes, la societat més desprotegida, vulnerable i amb dificultats (la que tu defenses) augmentaria el seu nivell de vida, sens dubte. Per tant, no creus que és una bona solució, o si més no, la millor?

      Elimina
  2. Catalunya és una gran potencia. Sempre ha destacat per la seva indústria, la seva riquessa, un territori propici a l'inversió (pel clima, pels recursos el que sigui) pero sobretot per que els catalans som reconeguts com els més treballadors d'Espanya i per aquest motiu gaudim del que tenim (malgrat sen's robi)i a més ens apropem al model d'altres països europeus pero fins que no ens reconeguin de manera oficial encara s'ha de seguir lluitant pel que som capaSos de fer...

    ResponElimina
  3. Xavier Sala i Martin" dixit: SPAIN SUCKS!!

    His report here:
    http://www.salaimartin.com/randomthoughts/item/403-random-thoughts-sobre-rescate-de-catalunya.html

    automatic translation with google toolbar!)

    Who is he?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Xavier_Sala_i_Mart%C3%ADn

    ResponElimina
  4. ESTAT CATALÀ JA!!! TOT I QUE DE XOOOORISSSUS TAMBÉ N'ESTEM PLENS I FARTS!!!

    ResponElimina